BASE3D es reuneix en una assemblea sobre els seus resultats

Coordinada pel CIM UPC, BASE3D és una agrupació de centres de recerca que du a terme diversos projectes per tal d’impulsar la innovació en impressió 3D. A finals de desembre organitza una assemblea general on presentarà aquests programes i els seus resultats a les empreses que assisteixin.

L’agrupació en tecnologies emergents BASE3D organitza una assemblea general en format híbrid, això és, presencial i en línia, el pròxim 22 de desembre. La sessió es durà a terme a les instal·lacions del CIM UPC i consistirà en una presentació de l’agrupació i una exposició de la natura dels seus projectes i els resultats que s’hi han observat. Es tracta de la tercera vegada que es durà a terme aquesta reunió, i, entre d’altres coses, servirà per encarar la cloenda de la seva activitat l’any vinent.

L’assemblea tindrà lloc al matí, de 9h a 13h. Iniciarà amb unes accions de benvinguda i la deguda acreditació de tots els assistents. Seguidament es durà a terme l’assemblea en si, on participaran tots els agents de l’agrupació i explicaran el funcionament d’aquesta. Després d’una petita pausa per esmorzar en la qual participants i empreses podrán intercanviar sensacions, es procedirà a la presentació dels diferents projectes que l’agrupació BASE3D ha impulsat. A l’hora final es realitzarà una taula rodona amb el Consell Assessor, per tal de discutir al voltant dels resultats del projecte, i finalment es farà el tancament de l’acte.

Com s’explicarà a l’assemblea, BASE3D és una agrupació que uneix diversos centres de recerca amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament tecnològic, la investigació i la innovació al voltant de la Impressió 3D. Proposa així augmentar l’anomenat TRL, ‘Technology Readiness Level’, el Nivell de Preparació Tecnològica, dels diferents àmbits d’actuació de la producció amb tecnologies de fabricació additiva. Les entitats participants del grup de recerca són el Centre Tecnològic LEITAT, l’Institut Català d’Investigació Química, l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya, el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria, la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Hospital Sant Joan de Déu, la Fundació Privada per a la Recerca i la Docència Sant Joan de Déu, la fundació Eurecat, l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, l’Institut Químic de Sarrià, la Universitat de Girona, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, totes elles coordinades pel CIM UPC.

Per tal d’assolir els objectius esmentats, aquestes entitats han estat duent a terme quatre projectes que sumen una inversió global de 3,7 milions d’euros que han estat cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquests programes d’innovació són: LIGHT3D, que se centra en tecnologies de làser i ultra llum, liderat per l’entitat Leitat; FUSE3D, que es focalitza en la deposició de material semifós, amb l’Hospital Sant Joan de Déu al capdavant; INK3D, que es dirigeix a la investigació de tecnologies per a la deposició de tintes contínues i és liderat pel grup de recerca BBT de la Universitat Politècnica de Catalunya; i HYBRI3D, el projecte dirigit pel CIM UPC que fa recerca sobre la hibridació multimaterial.

L’agrupació ha funcionat a través d’unir les forces dels diversos centres de recerca per tal d’avançar en la innovació i l’aplicació futura de la impressió 3D a Barcelona. Si estàs interessat en aquest sector, inscriu-te al formulari següent, escollint si prefereixes el format en línia o presencial, i reserva’t la data.

#BASE3D FEDERrecerca #FONSUE #FonsUEcat #FonsRegional

Inscriu-t’hi!