BCN3D, tercera millor start up d’indústria 4.0 de l’any

Celebrem i donem l’enhorabona a la nostra Spin-off per haver estat premiada amb el tercer lloc de la categoria ‘Telecomunicacions, indústria 4.0 i tecnologies emergents’ dels Premios Expansión Start Up del diari Expansión i Unidad Editorial, per la solidesa, impacte i escalabilitat de la seva proposta. 

La nostra spin-off, BCN3D ha estat escollida la tercera millor Start up d’Espanya segons els ‘Premios Expansión Start Up’ que entrega el diari Expansión i el grup editorial Unidad Editorial. Així, a la nit del 23 de novembre Xavier Martínez Faneca i Marc Felis, CEO i director de màrqueting de BCN3D respectivament, van ser els encarregats de recollir el guardó a l’Antiga Fàbrica Damm, que va acollir el que és ja la tercera edició d’aquests premis, enfocats a donar suport a l’ecosistema emprenedor espanyol.

Es tracta d’un premi que va néixer amb l’objectiu d’impulsar la trajectòria de les millors empreses emergents del país, de la mà del que és avui un diari referent en la informació econòmica. Per aquesta raó, es tracta d’un guardó molt important per BCN3D, i és que amb les últimes cuetejades de la cinquena onada de la Covid i a les portes d’una sisena, aquest premi suposa una oportunitat idònia per establir un posicionament ferm al mercat, amb propostes que aportin valor a l’era post-Covid mitjançant la impressió 3D.

Com anteriorment, la jornada d’enguany va dividir l’entrega en sis categories, corresponents als sectors amb més auge i més creixement en l’economia: salut i biotecnologia, mobilitat i ciutats intel·ligents, medi ambient i energia, fintech, alimentació i agrotech, i telecomunicacions, indústria 4.0 i tecnologies emergents. El certamen va comptar amb el patrocini de CaixaBank, Abertis, Cellnex i Damm.

El procés per a entregar en aquests guardons va començar el setembre, moment en què Deusto Emprende, col·laborador d’Expansión, va iniciar la selecció de set projectes d’entre els 120 que van concòrrer, designant així els finalistes de cada categoria. Posteriorment, aquestes Start ups van ser analitzades per un jurat d’experts en el món de les empreses emergents i seleccionades per a guanyar el primer, el segon o el tercer premi. Els i les integrants d’aquest jurat són: Miquel Vicente, president de Tech Barcelona; Laura Gil, directora de transformació digital de Damm, Antonio Durán, responsable global d’innovació d’Abertis; Gemma Beltrán, directora de DayOne de CaixaBank; Javier Jiménez, director general de Lanzadera; Garbiñe Henry, directora d’innovació i emprenedoria de Deusto Emprende i Marta Martínez, responsable d’emprenedoria, transformació i persones de la Confederació Empresarial de Bizkaia (Cebek).

BCN3D, en el tercer lloc de la categoria Indústria 4.0, ha estat destacada no només pel seu component innovador, sinó també per la solidesa de la seva proposta de valor, l’impacte de la seva activitat en la societat, les fites aconseguides, l’escalabilitat del model de negoci i la qualitat de la documentació presentada. El segon premi d’aquesta categoria el va rebre Ziknes, que advoca per la democratització de la impressió 3D en metall, mentre que el primer lloc va ser per Kaikoo, una plataforma d’ensenyament i entrenament d’E-sports.

Aquesta categoria busca premiar i donar una empenta a aquelles empreses tecnològiques emergents amb una missió enfocada cap a tenir una incidència positiva en la societat. Donem l’enhorabona a BCN3D perquè aquest guardó subratlla els seus principis i celebra la forma que han pres aquests, amb fermesa i actitud, però també amb flexibilitat, per ser capaç de créixer i desenvolupar-se en un context de pandèmia com l’actual.