CIM UPC ha inaugurat les màquines d’impressió 3D de metall

Barcelona, 3 de juliol de 2024 — La inauguració de les noves màquines d’impressió 3D de metall a les instal·lacions de CIM UPC ha atret a més de 60 persones de diversos àmbits, incloent-hi empreses, investigadors i estudiants. L’esdeveniment, celebrat el dimecres 3 de juliol, va oferir una visió completa del potencial d’aquesta tecnologia per ser adoptada a la indústria.

 

Durant l’acte, es van presentar les tecnologies més innovadores en impressió 3D metàl·lica, com WAAM (Wire Arc Additive Manufacturing), DED (Directed Energy Deposition) i PBF (Powder Bed Fusion). Els assistents van gaudir de ponències detallades que explicaven les aplicacions pràctiques d’aquestes tecnologies en diversos sectors, així com de demostracions en viu de les màquines.

L’esdeveniment va incloure una visita guiada per les instal·lacions de CIM UPC, on es van poder veure en acció màquines com la Power DIW, la MELTIO M600, la SAMYLABS ALBA 300 i les BCN3D, a més del projecte de WAAM amb dos capçals desenvolupat per CIM UPC. Aquestes demostracions van il·lustrar clarament com la fabricació additiva pot revolucionar processos industrials, millorant la competitivitat i l’eficiència productiva de les empreses.

CIM UPC, un centre tecnològic de la Universitat Politècnica de Catalunya dedicat a la recerca i desenvolupament en fabricació avançada, ha organitzat aquest esdeveniment amb l’objectiu de promoure la indústria 4.0 i facilitar a les PIMES l’accés a tecnologies de fabricació avançada.

Les noves instal·lacions de CIM UPC representen una aposta important per l’impuls de la indústria 4.0, oferint eines innovadores que permeten a les petites i mitjanes empreses adaptar-se i competir en el mercat global.