CIM UPC inaugura els seus nous equips d’impressió 3D de metall

 

Barcelona, 18 de juny del 2024 — El pròxim 3 de juliol, CIM UPC inaugurarà les seves noves instal·lacions d’impressió 3D de metall a la Planta Pilot del centre. L’esdeveniment té com a objectiu principal mostrar les darreres innovacions en impressió 3D de metall i com aquestes poden beneficiar al món industrial i, en especial, a les petites i mitjanes empreses (PIMES).

L’acte inaugural comptarà amb la presentació de les últimes tecnologies en impressió 3D metàl·lica disponibles al mercat. Entre elles, s’inclouen les tecnologies WAAM (Wire Arc Additive Manufacturing), DED per filament (Directed Energy Deposition), PBF (Powder Bed Fusion), DIW (Direct Ink Writing) i FDM (Fused Deposition Modeling). Els assistents podran veure en acció màquines com les Power DIW, la MELTIO M600, la SAMYLABS ALBA 300, les BCN3D, així com el projecte de WAAM amb dos capçals desenvolupat per CIM UPC. A més, a través de la presentació de casos d’èxit, CIM UPC busca apropar aquestes tecnologies a les empreses, oferint solucions que poden millorar la seva competitivitat i eficiència productiva.

A més, durant la jornada, es realitzaran diverses ponències per explicar les noves tecnologies i com poden ser aplicades en diferents sectors

industrials. Aquestes tecnologies estan dissenyades per millorar la producció en sectors com l’aeronàutica, l’automoció i la medicina, entre d’altres.

L’esdeveniment és organitzat per CIM UPC, un centre tecnològic de la Universitat Politècnica de Catalunya que es dedica a la recerca i el desenvolupament en l’àmbit de la fabricació avançada, concretament, en fabricació additiva.

La inauguració tindrà lloc el 3 de juliol, un dia dedicat a mostrar les capacitats dels nous equips i a explorar les oportunitats que aquestes tecnologies ofereixen a la indústria. L’acte està obert a tothom i les inscripcions es poden fer mitjançant aquest formulari.

La nova facility és una aposta de CIM UPC per l’impuls de la indústria 4.0, potenciant la capacitat de les PIMES per innovar i adaptar-se als reptes del mercat global.