CIM UPC participa en un panell internacional sobre fabricació additiva a Turquia

Roger Uceda, Director de Transferència i Valorització, va presentar un informe sobre tendències internacionals de fabricació additiva a la ciutat turca de Eskisehir.

 

Barcelona, 20 de gener de 2023.

CIM UPC, entitat pertanyent a la Universitat Politècnica de Catalunya, va ser convidada a participar en la cerimònia de clausura del projecte que ha donat forma al Eskisehir Design. And Innovation Centri (EDIC), centre situat en la zona de desenvolupament tecnològic de la ciutat turca de Eskisehir, i l’objectiu de la qual és augmentar la competitivitat de les PIME que operen principalment en els sectors d’aviació, ferrocarrils, maquinària, automoció i electrodomèstics a la província de Eskisehir i els seus voltants, així com en mercats mundials amb productes innovadors. Així mateix aquest centre donarà suport al desenvolupament de l’enginyeria, capacitats de disseny i prototipado de les empreses per a reduir el dèficit de comerç exterior de les empreses turques, i augmentar el nivell de competitivitat d’aquesta regió en el món.

 

De la mateixa manera, el passat 24 d’octubre, una delegació composta per membres del Parc Tecnològic de Eskisehir, del propi EDIC i de la consultora IKADA, encarregada de liderar el projecte de creació del EDIC, van visitar les instal·lacions de CIM UPC en una missió que els va portar per diferents centres tecnològics de Barcelona, Euskadi, Madrid i Andalusia.

Durant la visita es van traçar les línies mestres de la futura col·laboració entre CIM UPC i EDIC, que no podien començar d’una altra manera que visitant les instal·lacions de EDIC a Turquia. Aquesta visita va tenir lloc el passat 18 de gener i en ella es van poder veure els equips d’impressió 3D SLS, SLM i FDM disponibles en EDIC, així com les tecnologies de mecanització CNC o electroerosió de fil, entre altres.

 

La jornada va continuar a l’Hotel Tasigo, on Roger Uceda va exposar les últimes novetats en el camp de la fabricació additiva a nivell mundial, així com les principals línies de recerca que s’estan desenvolupant a CIM UPC. Finalment va tenir lloc una taula rodona on el representant de CIM UPC va tenir l’ocasió debatre sobre quin és la millor estratègia perquè les PIMES locals puguin incorporar la tecnologia d’impressió 3D als seus processos productius.

 

Més informació: CIM UPC: http://www.cimupc.org