A qui estan dirigits?

Els espais de fabricació social estan dirigits a tota la ciutadania en l’àmbit genèric. Qualsevol ciutadà, col·lectiu, entitat o escola, pot acudir a aquests espais i participar activament de totes les activitats que es duen a terme en ells.

Quin és el seu objectiu?

Aquest tipus d’espais de fabricació tenen diversos objectius vinculats a la innovació social i a la idea de convertir als ciutadans en usuaris actius i protagonistes de la transformació i la millora del seu entorn.

Per aconseguir-ho és necessari eliminar la bretxa social derivada de la diferent accessibilitat a la tecnologia, i garantir, per tant, aquest accés és un dels objectius principals d’aquests espais.

Una acció important per a aconseguir eliminar aquesta bretxa tecnològica, és fomentar una filosofia de coneixement obert, compartit i transmès per aquelles mateixes persones que experimenten l’aprenentatge. És a dir, les persones com a consumidores, però també com a productores del coneixement.

En aquests espais s’impulsen aquelles activitats i projectes que milloren la societat i que promouen el desenvolupament social i econòmic, és a dir, que tenen un retorn directe o indirecte per a la societat.

cimupc-espai-fabricacio-social-content

Quins programes integren?

Programa pedagògic

Està orientat a la comunitat educativa en general, alumnat, professorat, professionals de l’educació i centres educatius, amb la finalitat de crear els vincles i l’encaix de la fabricació digital amb el sistema educatiu.

Per a això abasta un conjunt d’activitats com a tallers de disseny i fabricació, projectes i treballs de recerca, cursos de formació per al professorat, presentacions, visites, creació de materials didàctics. Aquestes activitats busquen despertar l’interès de la comunitat educativa i desenvolupar habilitats en les diferents competències relacionades amb les tecnologies de disseny i fabricació digital.

Programa família

Orientat a les unitats familiars de tota mena, que desitgen establir vincles intergeneracionals mentre s’explora el coneixement sobre la fabricació i les seves potencialitats.

La idea és desenvolupar activitats en família tals com tallers específics, activitats de divulgació obertes al públic familiar, i casals en vacances o fora de l’horari escolar, per a més aconseguir trencar les barreres entre la gent gran i les noves tecnologies. Es busca generar interessos comuns, i ser un escenari per a reforçar la unitat familiar a través de l’aprenentatge compartit i la solució de problemes mitjançant el treball en equip, i altres dinàmiques útils per a la vida familiar.

Programa d’innovació social

Estan dirigits a emprenedors, associacions veïnals i culturals, col·lectius específics i comunitats tecnològiques.

L’objectiu és establir espais oberts de debat, discussió i actuació als quals aquests membres de la comunitat puguin assistir per a participar activament en el desenvolupament de projectes innovadors. És a dir, crear espais per a donar suport al desenvolupament de projectes que tinguin com a finalitat un retorn social, i que, per tant, tinguin una voluntat transformadora per a l’entorn, així com solucionar la problemàtica social o econòmica d’aquest, establint a més vincles intergeneracionals i interveïnals gràcies al treball en equip.

Vols venir a conèixer-nos?

Envia un correu a: comunicacio@fundaciocim.org