El CEQUIP es reuneix per impulsar la col·laboració publicoprivada

La trobada tindrà lloc al CIM UPC, en format híbrid, i donarà a conèixer les línies de finançament publicoprivades de la nova convocatòria del programa ‘Retos’ de l’AEI. Hi participaran les entitats membres del CEQUIP i centres i grups de la UPC.

El Clúster de Fabricants de Béns d’Equip de Catalunya (CEQUIP) celebra una trobada al CIM UPC el proper dimarts 23 de novembre. L’objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer les línies de finançament publicoprivades que es faran presents en els pròxims dies dins el programa ‘Retos’ de l’AEI, per tal de crear oportunitats de col·laboració entre les empreses que formen part de l’agrupació i els centres i grups de la Universitat Politècnica de Catalunya vinculats a la transferència tecnològica.

El CEQUIP és un clúster que agrupa diverses entitats dedicades a la fabricació de materials i béns d’equip a Catalunya, entre elles, el centre CIM UPC. La seva missió és la de garantir la col·laboració entre les empreses membres per tal de compartir coneixement i experiència per fer avançar el sector i adaptar-lo al context canviant mitjançant la innovació. Aquest és el motor que l’agrupació vol traslladar a totes les entitats que en formen part i al llarg de totes les seves respectives cadenes de producció, distribució i mercat, per impulsar el sector a l’ecosistema industrial català. Amb aquest esperit, el CEQUIP desenvolupa diverses línies d’actuació, des de la representativitat a l’administració i les possibilitats d’interlocució amb entitats i mitjans de comunicació, fins a l’impuls del treball conjunt entre empreses membres amb projectes en comú, passant pel disseny d’una formació a mida i la gestió de trobades per abordar objectius comuns.

En el marc de la pròxima jornada s’exposaran les línies de finançament de la nova convocatòria de l’Agència Estatal d’Investigació (AEI) de Col·laboració Publicoprivada del 2021 i s’establiran diàlegs al seu voltant, especialment en relació a les capacitats de les entitats participants, tot amb la idea d’impulsar el treball conjunt entre les entitats que tinguin un objectiu comú que s’emmarqui dins els reptes que establirà l’AEI.

La sessió començarà a les 12h, amb una ponència inaugural de la mà de José Mª Cabrera i Ricard Rocosa, Director General del CIM UPC i Director del CEQUIP respectivament. La trobada continuarà amb la presentació de la convocatòria que esmentàvem, on Cristina Salinas, del Servei de Suport a la Recerca i la Innovació de la UPC, presentarà la convocatòria de l’AEI que s’espera que obri en els propers dies, i que és un dels motius principals de la trobada.  A continuació seguirà un bloc d’intervencions destinat a conèixer la capacitat dels centres de la UPC per a ser socis de les empreses que tinguin interès a presentar algun projecte a la convocatòria. L’iniciarà  Antoni Álvarez, Director Executiu del CIT-UPC, que exposarà la capacitat de recerca i transferència tecnològica de la UPC en Fabricació Avançada, Indústria 4.0 i Digitalització. A continuació serà el torn del Centre de Disseny d’Equips Industrials (CDEI) de la UPC, el director del qual, Carles Domènech, n’assenyalarà les capacitats de Disseny i Desenvolupament de Productes i Equips Industrials. L’última entitat en fer referència a les seves línies d’actuació serà l’amfitrió, el CIM UPC, les capacitats tecnològiques en Impressió 3D i Indústria 4.0 del qual seran presentades per Felip Fenollosa, director d’I+D. Finalment, la clausura anirà de la mà de Climent Molins, vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UPC. Un cop acabat, i de forma opcional, els assistents podran fer una visita a la Planta Pilot del CIM UPC, per posteriorment participar en un networking de projectes col·laboratius, tot moderat per Roger Uceda, Director d’Operacions del CIM UPC.

Aquesta sessió marcarà, un any més, l’inici d’una nova etapa de recerca pel CIM UPC i tota la resta d’entitats membres del CEQUIP. La reunió serà en format híbrid, i els assistents podran optar per inscriure’s per anar-hi presencialment o connectar-se per streaming. A continuació tens l’accés als formularis d’ambdós formats.

Inscripció: presencial

Pel que fa a l’assistència virtual, en rebre la inscripció us facilitarem un enllaç per accedir a la reunió.

Inscripció: online