El CIM UPC ha estat nominat als 3DPI Awards 2021

Per la seva feina com a centre de recerca, el CIM UPC va ser seleccionat pels 3DPI Awards d’enguany. La resolució es farà pública finalment el dia 21 d’octubre, en una entrega de premis telemàtica.

El CIM UPC va ser nominat el 21 de setembre pels premis de ‘3D Printing Industry’ en la categoria de ‘Projecte o equip acadèmic d’investigació’, un procés de selecció que comparteix amb nou institucions més en aquest àmbit. Ara, un mes després, el dia 21 d’octubre s’anunciaran els guanyadors del guardó a través d’una cerimònia online.

‘3D Printing Industry’, amb les sigles 3DPI, és el mitjà de referència del sector de la impressió i l’escanejat 3D, dos àmbits que avui es troben a l’alça a raó de les necessitats de la indústria i la societat. La missió de 3DPI, com explica al seu web, és exposar contingut original en relació als últims desenvolupaments d’aquesta tecnologia i el seu entorn, a través d’un equip d’experts centrats en la transmissió d’idees i innovació, raó per la qual el mitjà global és tota una autoritat en aquest sector.

3DPI celebra uns guardons anuals on es premia a empreses, individus i associats del sector de la impressió 3D en una àmplia gamma de categories, totes elles relacionades amb la indústria i el seu desenvolupament. El CIM UPC ha estat nominat per la categoria ‘Academic, research team or project’, l’àmbit reservat per la investigació o recerca acadèmica. A la mateixa categoria competeixen centres de recerca com l’estatunidenc Meso-Brain de la Universitat d’Aston, l’anglés Lewis Lab de la Universitat de Harvard, o l’europeu Barbara Project.

Algunes de les altres categories són Sostenibilitat en Manufactura Additiva, Software o Companyia de l’Any, Impressió 3D per un Món Millor, Companyia de Material de l’Any, Aplicació Aeroespacial, Automotiva o d’Energia, Innovació de l’Any, Escàner 3D o Companyia Metrològica de l’Any… Un total de 20 categories on competeixen al voltant de dos centenars d’entitats del sector de tot el món.

Els guardonats de cada àmbit seran anunciats el dia 21 d’octubre a les 8h de l’horari del Pacífic, el que correspon a les cinc de la tarda a Espanya. La resolució sortirà de les votacions que durant un mes hauran fet els lectors de 3DPI. La gala es farà en streaming i es podrà seguir pel canal de You Tube del mitjà.

Junt amb el CIM UPC, la nostra Spin-off BCN3D, ha estat nominada en dues categories. Per uncostat la nova impressora 3D professional BCN3D Epsilon ha estat seleccionada per la categoria de ‘Enterprise 3D printer of the year (polymers)’, és a dir, Impressió 3D en Polímers de l’Any, D’altra banda, l’empresa de sabates Camper ha estat nominada a la categoria ‘Creative Use of 3D Printing’ o Ús Creatiu de la Impressió 3D’ pel seu ús de la impressora de BCN3D per produir prototips de dissenys en només 24h.

Si vols saber-ne més, entra en aquest article al web de 3DPI on s’exposa una relació de totes les entitats, persones i centres participants en els premis i una breu explicació de la seva feina. A més, al botó inferior, podràs votar pels premis.

Vota aquí!