José María Cabrera Marrero, nou director general del CIM UPC

Amb un extens recorregut en l’àmbit tecnològic i amb més de 25 anys de trajectòria a la Universitat Politècnica de Catalunya, José María Cabrera Marrero serà clau en l’impuls de l’estratègia de transferència tecnològica de la nostra entitat incorporant-se en un moment clau, tant pel CIM UPC com pel sector industrial.

Avui, 22 de setembre de 2021, hem fet oficial el nomenament de José María Cabrera Marrero com a nou director general del CIM UPC. Com a catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya des de l’any 2008, ha ocupat els càrrecs de coordinador del programa de doctorat de Ciència i Enginyeria de Materials, subdirector del Departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica i secretari del Departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica, després de més de 10 anys com a docent a la mateixa universitat. No obstant això, el seu camí a la UPC va començar molt abans, ja que també s’hi va graduar i doctorar com a enginyer industrial entre els anys 1983 i 1995 a l’ETSEIB.

Per al Dr. Cabrera el CIM UPC no serà la seva primera experiència de lideratge en un centre tecnològic. Durant més de 15 anys es va desenvolupar professionalment a la Fundació CTM, Centre Tecnològic de Manresa. Amb un perfil tècnic, va progressar des de responsable de projectes fins a la direcció de l’Àrea de Processos.

“Liderar el projecte CIM UPC és tot un repte per a la meva carrera. He treballat molts anys en l’àmbit tecnològic i sector  industrial, però ara em trobo amb un centre tecnològic que té un gran abast gràcies a les seves branques de transferència, recerca, prototipatge i formació. Són moments delicats, de canvis importants, però a partir d’ara treballarem plegats per a impulsar la indústria catalana amb el CIM UPC al capdavant. Aquí et trobes abrigallat des del primer moment per una cultura de treball en equip, continua especialització tècnica i ànsia per la innovació. Es respira a totes les àrees.” explica el director.

Cabrera oferirà la seva experiència i coneixements en el sector col·laborant en la unió, impuls i transformació del sector. “Estem convençuts que José María ens aportarà el seu extens coneixement del mercat, la seva relació amb tots els representants del sector i el seu “know-how” amb l’objectiu de fer costat al sector en aquests difícils moments. És tot un honor comptar amb ell” afirma Felip Fenollosa, director d’I+D.

El nou equip rectoral de la UPC, amb el rector Daniel Crespo al capdavant, està decidit a que la UPC estigui a l’altura dels reptes que tenim com a país: “El CIM UPC és l’eina per ajudar a impulsar les moltes capacitats de recerca i transferència tecnològica en Indústria 4.0 i impressió 3D de la nostra universitat, i per la qual calia una estratègia clara, així com deixar de pensar en termes de despesa i sí d’inversió. El darrer propòsit de la nostra acció ha de ser la generació de llocs de treball a la indústria d’alt valor afegit.”