Amb una trajectòria iniciada fa anys amb el disseny i el desenvolupament d’impressores per extrusió – que ha suposat inclús la creació de spin-offs per a sectors concrets -, a l’equip d’R+D+I del CIM UPC desenvolupem màquines d’impressió 3D a mida, utilitzant les tecnologies pròpies i el know-how del centre des de la idea fins a la màquina, tant per a empreses com per a centres i grups d’investigació amb la finalitat que aquests puguin dur a terme els seus estudis o processos de fabricació amb èxit. Una part d’aquesta oferta s’exposa en l’apartat referit a la tecnologia Direct Ink Wirting, amb les impressores PowerDIW, que no deixen de tenir una part de personalització rellevant.

Les impressores 3D que desenvolupem al CIM UPC destaquen per la flexibilitat en ‘incorporar els requeriments que es demanin i per oferir paràmetres d’impressió com la mida, la velocitat, la temperatura, l’estanquitat i l’esterilització, que no estan a l’abast de les impressores del mercat.

El CIM UPC ofereix per a aquesta tecnologia de Fabricació Additiva personalitzada els serveis de disseny, desenvolupament i adaptació d’impressores 3D i els seus components, així com el seu posterior redisseny i incorporació de millores per a diferents finalitats, com la fabricació de pròtesis, aliments, etc. També treballem amb equipaments ja dissenyats, per tal de personalitzar-ne els paràmetres.

La nostra capacitat d’adaptació i personalització és clau per millorar la productivitat dels equips d’impressió dels nostres clients, que es puguin diferenciar de la seva competència i des del CIM UPC treballem per aportar un gran valor afegit a organitzacions de diferents sectors professionals amb qui col·laborem. Es tracta d’un servei total: ens encarreguem tant del procés de fabricació i posada a punt de l’equipament com, si fos necessari, del procés d’industrialització en presèrie.

Banc de proves multimaterial en col·laboració amb AIMPLAS

El desenvolupament d’impressores 3D personalitzades al CIM UPC integra també dos aspectes essencials; la documentació tècnica i d’usuari i la garantia que els nostres equips compleixen la normativa de Marcatge CE.

  • Adeqüem els nostres projectes a la normativa per al Marcatge CE gràcies a la nostra feina duent a terme el procés integral, des de la concepció fins a la posada en marxa dels equipaments.
  • A més de dur a terme el disseny i desenvolupament de la impressora 3D, gestionem tota la documentació tècnica i d’usuari necessaris per a la comprensió del funcionament complet i les complexitats d’aquest.
  • Amb el Marcatge CE podem garantir, com a fabricants, que l’equip comercialitzat compleix amb la legislació obligatòria en matèria de requisits essencials de seguretat.

    Sol·licita els nostres serveis

    T'ajudem a fer el teu projecte realitat. Emplena el formulari i en la màxima brevetat possible i ens posarem en contacte amb tu.