Els processos de digitalització ja no són opcionals a les nostres empreses, i precisen de solucions personalitzades. El llistat d’aquests processos, associat a les nombroses tecnologies agrupades dins del paradigma Indústria 4.0, és molt extens. S’hi troba des de l’extracció de dades d’un centre de mecanitzat per fer manteniment predictiu; a automatitzar sistemes de càrrega i descàrrega en processos desatesos integrant robots col·laboratius amb reconeixement de peces amb eines Deep Learning guanyant eficiència; passant pel control d’un procés amb el suport de les dades obtingudes per dispositius IIoT i disposar d’informació a temps real i verídica que  eines d’intel·ligència artificial ens retornaran resultats de suport a la decisió. La connectivitat és una aspecte clau, i no son excepcionals les aplicacions que permeten supervisar processos des de qualsevol origen (dades de magatzems, de control de rutes de distribució, granges d’impressores 3D) i visualitzar el procés i els seus resultats des de qualsevol interfície.

La simplificació dels processos, així com les noves oportunitats de negoci, fa que la Indústria 4.0 estigui a l’agenda dels responsables d’empreses i d’institucions. Al CIM UPC vàrem néixer per servir aquest repte, i a data d’avui és encara més urgent que puguem ser capdavanters en la digitalització de la nostra indústria.

Donada la seva amplitud, des del CIM UPC fa acompanyament en la implantació d’aquestes tecnologies:

  • Assessoria i acompanyament: Identificació de les necessitats i oportunitats en base a una tasca de diagnosis “Indústria 4.0”, i intermediació amb partners tecnològics que disposin de solucions adaptables als reptes que es seleccionin. En aquest sentit, som l’eina d’institucions públiques per donar suport d’expertesa tecnològica en les accions de recolzament a la innovació industrial, com ara ajuntaments, consells comarcals, clústers, etc.
  • Planta Pilot a disposició d’empreses i de partners tecnològics per a facilitar l’adopció tecnològica en base a casos reals, reduint la barrera d’accés que sovint suposen les noves eines digitals per als comandaments de les empreses. Això és tant vàlid per solucions “hardware” com ara la robòtica col·laborativa, adaptativa, nous dispositius IIoT; com solucions “software” com a test de comunicacions en entorns industrials o l’aplicació d’algoritmes d’aprenentatge automàtic predictius amb dades industrials o el reconeixements de peces per visió artificial. 
  • Implantació de tecnologia pròpia o de partners tecnològics en àmbits com les comunicacions industrials, els dispositius de captació de dades i enviament d’aquestes al núvol (IoT), programari a mida per a Machine Learning basat en Intel·ligència Artificial, la fabricació additiva, la  realitat augmentada per facilitar processos de manteniment a distància…
  • Activitats que superen el marc de la necessitat a curt termini industrial i que entren en el camp de la prospecció de tecnologies de futur, en entorns com ara el Projectes Europeus amb socis transfronterers, la incorporació de Doctorats Industrials, i el desenvolupament d’eines especialitzades gràcies al nivell tecnològic de molts grups de recerca de la UPC i de fora d’ella amb els quals s’interacciona a fi de trobar la solució a mida que calgui.
Indústria 4.0

    Sol·licita els nostres serveis

    T'ajudem a fer el teu projecte realitat. Emplena el formulari i en la màxima brevetat possible i ens posarem en contacte amb tu.