Treball a tres bandes per impulsar la impressió 3D

Empreses i estudiants d’Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) han iniciat, coordinats pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, un espai de treball per avançar en l’impuls en fabricació additiva, un dels pilars de la denominada quarta revolució industrial, la indústria 4.0.

EMPRESARIS I ESTUDIANTS DE L’ESEIAAT EN LA PRIMERA SESSIÓ DE TREBALL / CCVOC

Noves col·laboracions per via de la fabricació additiva

En una primera sessió de treball les deu pimes participants van presentar els seus reptes als estudiants. Aquests es desenvoluparan per equips de treball amb l’objectiu de donar resposta als requeriments i necessitats identificades. La tasca implicarà un treball col·laboratiu que té l’objectiu final definir nous prototips incorporant la fabricació additiva en el seu procés productiu.

El projecte, que contempla altres activitats i que el Consell Comarcal està desplegant gràcies al suport de la Diputació de Barcelona. Té per objectiu apropar la tecnologia a les empreses de la comarca i facilitar un salt endavant en la integració d’una de les tecnologies que més ràpidament està experimentant un creixement de les aplicacions industrials.

D’aquí a finals d’any, les empreses de la comarca poden participar també en altres propostes relacionades amb la fabricació additiva que organitza el Consell Comarcal amb el suport tècnic per part de la Fundació CIM UPC i el FabLab Sant Cugat.

Divulgació

Per a les més inicials i que volen conèixer l’impacte d’aquesta tecnologia i explorar les seves aplicacions, s’ofereixen entrevistes a la mateixa empresa. També està oberta l’organització d’una missió empresarial a la Fira Formnext, del 15 al 18 de novembre, referent europeu de la tecnologia, amb rutes personalitzades entre els principals expositors.

Paral·lelament, els dies 12 i 14 de desembre es durà a terme un curs de formació en fabricació additiva metàl·lica per conèixer de manera teòrica i pràctica les innovacions en aquest tipus de tecnologia. També inclourà la realització de visites a espais experts en aquests materials.

A més, les empreses també poden sol·licitar un acompanyament especialitzat per desenvolupar espais d’innovació corporatius basats en la tecnologia 3D a la seva empresa i capacitar els seus treballadors en la utilització i manteniment dels equips.

 

Font: Treball a tres bandes per impulsar la impressió 3D, Diari de Terrasa.