L’equip del CIM UPC col·labora amb la Fórmula 1

Amb l’ajuda d’una impressora 3D de Sinterizado Selectiu Làser es van fabricar les suspensions de Ferrari i McLaren que el comunicador Albert Fàbrega va mostrar en el GP d’Emília Romagna.

 

Albert Fàbrega acumula una experiència de més de 25 anys com a tècnic en motorsport: és un dels majors especialistes del nostre país. En els últims anys ha treballat en la Fórmula 1 a través de DAZN F1. El seu coneixement, experiència i facilitat per a comunicar són indispensables per a tots els amants del motor.

Al llarg de la temporada de Fórmula 1, Albert Fàbrega ens delecta amb les seves ‘Fàbrega Lecciones‘, una espècie de masterclass en la qual ens ensenya, amb un genial llenguatge didàctic, com funciona la F1 per dins.

Durant el GP de Fórmula 1 d’Emília Romagna, vam poder veure com Albert Fàbrega ens va delectar amb una espectacular “Fàbrega lliçó”. En la retransmissió de DAZN F1, va explicar amb tota mena de detalls la diferència entre la suspensió push rod (usada per Ferrari) i la pull rod (usada per McLaren i Red Bull), a més dels avantatges i desavantatges de cadascuna d’elles.

Per a això es va servir d’una sèrie de fotografies per a poder modelar en 3D els dissenys de la suspensió de Ferrari així com la de McLaren. Una vegada va disposar dels models en 3D, es va posar en contacte amb el responsable de serveis tecnològics del CIM UPC Daniel Gómez per a poder fabricar les peces amb la tecnologia més adequada.

Després d’analitzar la geometria i el tipus d’aplicació, es va proposar la fabricació dels models amb la Tecnologia SLS (Sinteritzat Selectiu Làser), atès que no té cap restricció geomètrica i les propietats mecàniques són excel·lents. Albert Fàbrega va poder accedir a les nostres instal·lacions per a gravar el procés de preparació de màquina i postprocessament de peces. Per a això va comptar amb la col·laboració de Roger UcedaDirector de Transferència i Valoració de CIM UPC, que compta amb més de 15 anys d’experiència en el camp de la impressió 3D.

En CIM UPC disposem d’un ampli ventall de tecnologies. A més, el nostre equip està capacitat per a assessorar empreses i professionals en l’adopció i l’ús dels principals processos de fabricació, ja sigui impressió 3D, mecanitzat CNC o tecnologies de motlles ràpids. En el següent enllaç podràs trobar el nostre Catàleg de Serveis Tecnològics.