CIM UPC ha patrocinat el premi al millor disseny a l’ElectroCatFP 2024

Electrocat-2024-CIM-UPC-3Santa Perpètua de Mogoda, 25 de maig de 2024CIM UPC ha patrocinat el premi al millor disseny i ha fabricat els trofeus a l’ElectroCatFP, que es va celebrar al parc Central de Santa Perpètua de Mogoda. L’esdeveniment, que forma part del programa del Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible impulsat per l’Ajuntament de Santa Perpètua, va comptar amb la participació de catorze equips de centres de formació professional de grau superior d’Automoció de tot Catalunya.

 

CIM UPC va patrocinar el premi al millor disseny, una de les categories més destacades de la competició. A més, la fundació es va encarregar de la fabricació dels trofeus que es van lliurar als guanyadors. Amb aquest patrocini, CIM UPC reafirma el seu compromís amb la innovació, el desenvolupament tecnològic i la formació dels futurs professionals del sector de l’automoció elèctrica. L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda va expressar els seus agraïments a CIM UPC pel seu suport i implicació.

 

L’ElectroCatFP és una competició on l’alumnat participant dissenya i construeix des de zero prototips de vehicles elèctrics, utilitzant una base motriu comuna facilitada per l’organització. Els equips van posar a prova les seves creacions amb l’objectiu d’aconseguir la millor puntuació.

 

Aquest certamen busca potenciar el treball en equip de l’alumnat, fomentar l’activitat experimental i creativa com a eina pedagògica per al coneixement tècnic dels vehicles elèctrics, i servir de plataforma per a la capacitació i promoció de tècnics especialitzats en vehicles de tracció elèctrica. La iniciativa forma part del projecte MOBED-RdC, desenvolupat per l’Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC) i finançat per la Diputació de Barcelona, i també s’integra en el programa TTT Treball, Talent i Tecnologia.

 

L’Institut Andreu Nin ha aconseguit la victòria a l’ElectroCatFP per segon any consecutiu. L’equip del Vendrell va destacar clarament en aquesta edició, obtenint també el premi a la millor comunicació, el premi a la innovació i el premi al millor projecte. A més, l’equip tarragoní va ser reconegut amb el diploma a la sostenibilitat i al major nombre de voltes, reafirmant així la seva excel·lència en aquesta competició. Pel que fa a la resta de premiats de la jornada, l‘Escola del Treball Municipal de Granollers, que va iniciar la seva participació en el certamen el 2022, va obtenir el segon premi i el guardó al millor disseny. La tercera posició va ser per a l’Institut Montilivi de Girona, que debutava en aquesta onzena edició del circuit. A més, l’organització va reconèixer l’Institut Narcís Monturiol de Figueres amb un diploma per l’acceleració en recta.

 

A més de la competició principal, l’ElectroCatFP 2024 va oferir una exposició de vehicles elèctrics a càrrec de Volt-Tour i un Scalextric gegant per a tots els assistents.