Amb una trajectòria iniciada fa anys amb el disseny i el desenvolupament d’impressores per extrusió, a l’equip d’R+D+I del CIM UPC desenvolupem màquines d’impressió 3D a mida, utilitzant les tecnologies pròpies i el know-how del centre des de la idea fins a la màquina, tant per a empreses com per a centres i grups d’investigació amb la finalitat que aquests puguin dur a terme els seus estudis o processos de fabricació amb èxit.

Les impressores 3D que desenvolupem al CIM UPC destaquen per la personalització i per oferir paràmetres d’impressió com la mida, la velocitat, la temperatura, l’estanquitat i l’esterilització, que no estan a l’abast de  les impressores del mercat.

Oferim serveis de disseny, desenvolupament i adaptació d’impressores 3D i els seus components, així com el seu posterior redisseny i incorporació de millores per a diferents finalitats, com la fabricació de pròtesis, aliments, etc. També treballem amb equipaments ja dissenyats, per tal de personalitzar-ne els paràmetres.

La nostra capacitat d’adaptació i personalització és clau per millorar la productivitat dels equips d’impressió dels nostres clients, que es puguin diferenciar de la seva competència i des del CIM UPC treballem per aportar un gran valor afegit a organitzacions de diferents sectors professionals amb qui col·laborem.

El desenvolupament d’impressores 3D personalitzades al CIM UPC integra també dos aspectes essencials; la documentació tècnica i d’usuari i la garantia que els nostres equips compleixen la normativa, amb el marcatge CE:

 • A més de dur a terme el disseny i desenvolupament de la impressora 3D, gestionem tota la documentació tècnica i d’usuari necessaris per a la comprensió del funcionament complet i les complexitats d’aquest. Ens encarreguem del procés de fabricació i posada a punt de la màquina i, també del procés d’industrialització en presèrie.
 • Amb el marcatge CE podem garantir, com a fabricants, que l’equip comercialitzat compleix amb la legislació obligatòria en matèria de requisits essencials de seguretat. Des del CIM UPC adeqüem els nostres projectes a la normativa per al Marcatge CE gràcies a la nostra feina duent a terme el procés integral des de la concepció fins a la posada en marxa dels equipaments.

  Sol·licita els nostres serveis

  T'ajudem a fer el teu projecte realitat. Emplena el formulari i en la màxima brevetat possible i ens posarem en contacte amb tu.


  BCN3D Sigma

  impresoresmida_sigma

  BCN3D Ignis

  automat_ignis

  BCN3D Lux

  impresoresmida_lux

  Idiada

  Idiada

  La BCN3D Sigma és una impressora 3D que disposa de dos extrusors totalment independents, cosa que li permet treballar amb dos materials sense cap tipus de problema. Incorpora la tercera generació del BCNozzle, un hotend totalment metàl·lic, que permet treballar a temperatures superiors a 280ºC continuadament.

  Amb la seva gran àrea d’impressió DIN-A4 calefactada fins a 115ºC, la seva alçada mínima de capa de 50µm i el seu xassís d’alumini, la BCN3D Sigma aconseguirà imprimir totes aquelles peces que et proposis amb un altíssim nivell de detall

  BCN3D Ignis és una màquina de tall, marcat i gravat làser. Un projecte del CIM UPC – BCN3D Technologies ideal per utilitzar-se tant en un entorn Fablab com dins dels processos industrials. Inclou un làser òptic d’alta precisió que gravarà gairebé qualsevol tipus de material, des del cuir fins al plàstic o la fibra.

  Permet la fabricació de peces a partir de planxes de diferents materials plàstics, fusta o tèxtils i composites, abastant una gran superfície de fabricació (Eix x: 900 mm / Eix i: 600 mm / Eix z: 300 mm)

  La BCN3D Lux és una màquina basada en el sistema de fabricació DLP (Digital Light Processing). Aquest sistema reprodueix imatges per capes a través d’un projector, la resina fotosensible interactua amb aquesta llum projectada i genera, per capes, el disseny desitjat. Un revolucionari mode de fabricació per addició que transforma resines en objectes sòlids en tres dimensions.

  Amb aquesta màquina és possible fabricar peces d’una gran resolució amb diferents resines de diverses dureses (shore). A més, accepta un gran volum de fabricació (Eix: 250 mm / Eix y: 140 mm / Eix z: 300 mm) que et permetrà reproduir peces de major grandària amb molta qualitat de detall.

  Idiada és una impressora de gran format, desenvolupada per l’equip del CIM UPC, gràcies a la nostra llarga trajectòria en el procés de creació d’impressores personalitzades. Aquesta impressora ens permet tenir resultats òptims en impressions voluminoses que no podríem aconseguir amb uns paràmetres estàndards, sense el disseny a mida i la personalització de tot l’equipament.

  Aquest projecte destaca per la personalització de paràmetres com la mida o la velocitat, els quals no estan a l’abast d’altres models d’impressores 3D del mercat.

  Applus+ IDIADA és una empresa multinacional que proporciona serveis de disseny, enginyeria, proves i homologació per a la indústria de l’automòbil. Treballa amb una xarxa internacional de filials i sucursals en 25 països que asseguren solucions òptimes, personalitzades i de valor afegit.