Projectes

CIM UPC és un centre tecnològic líder en fabricació integrada per ordinador de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El seu objectiu és ser un centre d’innovació oberta en el camp de les tecnologies de producció, així com contribuir a saber fer relacionat amb l’enginyeria i la gestió de la tecnologia en un entorn estimulant i d’alta tecnologia.

CIM UPC desenvolupa projectes d’R+D+i col·laboratius a través de marcs de suport a la recerca competitius, d’àmbit nacional i internacional. Per això, CIM UPC té un paper actiu en programes de recerca europeus, estatals, nacionals,  i d’agrupacions i clústers regionals com a mitjà per a aconseguir l’excel·lència i estar a l’avantguarda dels avenços tecnològics.

CIM UPC centra les activitats de recerca i desenvolupament en tecnologies de producció i TIC. Els nostres especialistes ens permeten abordar els projectes de manera integral, desenvolupant nous processos de fabricació i disseny de productes, facilitant així l’accés a l’entorn de recerca industrial.

Les principals línies de recerca són:

  • Impressió 3D per a la salut: Oferim serveis que inclouen la fabricació de models pre-quirúrgics i impressió de pròtesis, bioimpressió 3D de teixits i, a més, el disseny i desenvolupament de maquinària d’impressió 3D personalitzada.
  • Impressió 3D de formigó: Desenvolupem noves tècniques i processos d’impressió 3D de materials ceràmics a gran escala per a la construcció d’edificis o habitatges prefabricats.
  • Impressió 3D de metall: Recerca i desenvolupament de nous materials, nous processos d’impressió 3D metàl·lica, i nous procediments de caracterització i validació de components impresos.
  • Impressió 3D híbrida: Desenvolupem equipaments que combinen tecnologies de diferent naturalesa que permeten processos productius mai aplicats, com l’extrusió multimaterial, podent combinar una àmplia varietat de tecnologies diferents de Fabricació Additiva.

Impressió 3D per a la salut

quirofam

Impressió 3D de formigó

formigó

Impressió 3D de metall

impressio_metall

Impressió 3D híbrida

impressores-3d-personalitzades